Concrete jungle where dreams are made of, there's nothin' you can't do, now you're in New York.
Concrete jungle where dreams are made of, there's nothin' you can't do, now you're in New York.
Pierwsze drobne problemy techniczne zostały naprawione, możecie już swobodnie używać pogrubienia i podkreślenia w poszukiwaniach, lista zalogowanych jest widoczna dla każdego, a formatowanie tekstu w karcie zostało ułatwione. W przygotowaniu jest mapa forum, a jeśli chcecie przejrzeć lokacje dostępne w Nowym Jorku, w każdej dzielnicy dostępny jest przyklejony temat Okolica, w którym zalinkowano dostępne subfora.
Pamiętajcie, że na rozpoczęcie gry macie 72h, ale gdyby przez ten czas nie udało wam się odnaleźć nikogo chętnego na fabułę, Liberty rozpoczęła dwa wątki, do których możecie swobodnie dołączyć. Linki i opisy znajdziecie w temacie Kto zagra?
Przypominamy także, że przez pierwsze 72h od otwarcia forum, rezerwacje nie ulegają przedłużeniu.
W nagrodę za waszą aktywność każdemu, komu uda się ukończyć Kartę Postaci w 72h od otwarcia, przysługuje dodatkowa odznaka dla postaci z kategorii Nowy Jork.
Zachęcamy do przeglądania poszukiwań, wpisywania się w relacjach i życzymy dużo weny do gry. Do zobaczenia w fabule!
Słońce świeci, ptaki śpiewają, a my dopracowujemy regulamin. Aby wyjaśnić kwestię przejmowania wizerunków i upływania rezerwacji zdecydowałyśmy się zamienić zapis 72h na trzy dni oraz 24h na dobę/jeden dzień. Jak zauważyliście w rezerwacjach, nie dopisywałyśmy przy nich konkretnych godzin i cieszymy się, że do tej pory nasz system był jasny, postanowiłyśmy jednak zmienić zapis w celu uniknięcia ewentualnych nieporozumień. Rezerwacje są ważne do końca danego dnia i przejmować je można o północy, to samo tyczy się przedłużania rezerwacji oraz odbierania gratisowych odznak.
Chciałybyśmy też dać wam znać, że w celu odciążenia skrzynek, od tej pory linki do utworzonych dla was miejsc zamieszkania będziemy wklejać bezpośrednio do waszych profili.
Wielbicieli memów i gryzoni zapraszamy na profil @the_rat, gdzie pojawił się już pierwszy wpis. Zachęcamy do zabawy i przypominamy, że nawiązania do szczurzych postów w waszych wątkach będą nagradzane odznakami.
Dziękujemy, że jesteście z nami i życzymy udanej końcówki weekendu!
Witamy w sobotnie popołudnie! Użytkownikom, którzy rozpoczęli właśnie majówkę, życzymy dobrej zabawy, a wszystkim tym, którym obowiązki nie pozwalają jeszcze odpocząć dajemy znać - jesteśmy z Wami!
W wyniku oddolnej propozycji graczy, NYFD, czyli nowojorska straż pożarna, pojawi się jako fabularne miejsce pracy, a wszystkie postacie z nią związane będą mogły podchodzić do wyzwań fabularnych. Stosowny opis oraz nowe wyzwania pojawią się 1 maja, a my dziękujemy za wasze zaangażowanie w fabułę i obiecujemy zaproponować same ciekawe zwroty akcji i super nagrody.
Aby dobrze rozpocząć majówkę, na niedzielę planujemy mini grę forumową, w której do wygrania będą odznaki, zniżki na multikonta oraz możliwości wydłużenia nieobecności; te ostatnie na pewno przydadzą się wszystkim, którzy w najbliższych dniach zamierzają skorzystać z dobrej pogody.
Wielkimi krokami zbliża się także pierwszy forumowy event, mający związek z nadchodzącą MET Galą - jego szczegóły poznacie już jutro! Dla postaci, które z przepychem i blichtrem nie mają wiele wspólnego, również szykujemy fabularną atrakcję.
Dziękujemy, że jesteście z nami i mamy nadzieję, że nadchodzące dni przyniosą Wam wiele inspiracji do angażujących fabuł!
Bardzo się cieszymy, że jesteście z nami i tworzycie fantastyczne fabuły. Dziękujemy za waszą wyrozumiałość oraz to, że atmosfera na forum jest naprawdę świetna - mamy nadzieję, że wy też ją jako taką odbieracie. W nagrodę za bycie najlepszymi użytkownikami, do końca dnia 12 maja każde aktywne konto może odebrać jedną, gratisową odznakę z działu Dla Postaci! W uzasadnieniu odbioru podlinkujcie po prostu to ogłoszenie.
A jeśli już o odznakach mowa, z Waszych propozycji wybrałyśmy kilkanaście, którymi wzbogaciłyśmy naszą pulę. Są już wgrane i gotowe do odbioru, możecie zapoznać się z nimi poniżej.
Met Gala rozpoczęła się na dobre, a dziś możecie spodziewać się postu Liberty, który nieco pokomplikuje sprawy na bankiecie. Dla postaci, które gardzą targowiskiem próżności, przygotowałyśmy kolejny event - Westminster Kennel Club Dog Show! Jego szczegóły zostały opisane w tym temacie, zachęcamy do udziału i dzielenia się fotkami swoich utalentowanych pupili!
Przechodząc do spraw organizacyjnych chciałybyśmy poinformować, że z dniem dzisiejszym adina everly przenosi swoje uprawnienia admina na konto nevin carmichael.
Ogłaszamy także nabór do ekipy: poszukujemy osób na stanowisko moderatorów. Przez miesiąc zdążyliście już mniej więcej zorientować się, jaki mamy styl prowadzenia forum i jeśli wam on odpowiada i chcielibyście nas wesprzeć, zapraszamy! Doświadczenie na podobnym stanowisku nie jest wymagane, wystarczą chęci, odrobina wolnego czasu i konto na discordzie. Zapewniamy współpracę w otwartym na nowe osoby zespole i obiecujemy, że nie szukamy jedynie ludzi od brudnej roboty, ale po prostu równoważnych członków ekipy. Zgłoszenia przyjmujemy na pw Five boroughs.
Reklama naszego forum pojawi się na kilku stronach związanych z PBFami, a jeśli sami prowadzicie forum i macie ochotę na partnerstwo, jesteśmy otwarte do nawiązania współpracy!
Dziękujemy za uwagę i życzymy wam miłego weekendu!
Jak na pewno zdążyliście już zauważyć, w ubiegłym tygodniu do ekipy dołączyły trzy osoby, które po owocnym okresie próbnym na stałe zasilą nasz skład. Powitajcie leopoldine pendleton, Frederick Morgan oraz Rhysand Miller gorąco i zróbcie twardy reset, by oglądać ich buźki w ogłoszeniu na górze strony. Tym samym nabór zostaje zamknięty, a my mamy nadzieję, że będziemy mogli dla was jeszcze sprawniej prowadzić Five Boroughs.
Aby wkupić się w wasze łaski, nowi członkowie ekipy przynoszą niespodziankę - gratisową odznakę z kategorii Dla Postaci, którą może odebrać każda postać posiadająca profil uzupełniony linkami z kartą postaci, relacjami, trackerem i miejscem zamieszkania. Po odznakę można zgłaszać się do niedzieli (26.05) włącznie.
Dziękujemy, że z nami jesteście i życzymy spokojnej drugiej połowy tygodnia, by posty same się pisały, a wena nie ustawała!
Witamy Was w ten piątkowy wieczór! Oficjalnie wchodzimy w okres wakacyjny, a w związku z tym, mamy dla Was kilka istotnych informacji.
W pierwszej kolejności, przekazujemy Wam, iż z dniem dzisiejszym, grono administracyjne opuszcza nevin carmichael (blossom). Blossom była z nami od samego początku i chcemy jej bardzo podziękować za poświęcenie, pomysły, wsparcie, dobre słowo i ogrom pracy włożonej w budowę i rozwój forum. Przede wszystkim dziękujemy za wsparcie techniczne, kody i cały wygląd forum, który przecież każdy z nas pokochał od pierwszego dnia.
Przekazujemy także wiadomość pożegnalną od blossom. Trzymamy kciuki za realizację jej planów i liczymy, że jeszcze kiedyś spotkamy się na fabule!
Kochani, od dłuższego czasu noszę się z myślą o zakończeniu swojej forkowej kariery. Nie daje mi już takiego funu, jak kiedyś, nie potrafię do końca odnaleźć się w fabułach i wkręcić oraz dać porwać wątkom, więc ostatecznie podjęłam decyzję o tym, że to moment na zakończenie przygody na PBF. Przynajmniej na jakiś (dłuższy) czas.
Chciałabym wszystkim podziękować za wspólne chwile spędzone na fabule i generalnie na forku! Jednocześnie przepraszam tych, z którymi mam rozpoczęte fabuły.
Dzięki!
Drugą kwestią jest otwarcie naboru do ekipy. Poszukujemy osoby, która będzie wspomagać nas w sprawach technicznych. Niezbędna jest znajomość technicznej strony prowadzenia forum. Jeśli znasz się na kodowaniu (na poziomie forum), masz chęci, czas wolny i chcesz mieć realny wpływ na wygląd i funkcjonowanie naszego forum - zapraszamy na pw! Zgłoszenia prosimy przesyłać na konto Five boroughs.
Trzecią kwestią jest seria wakacyjnych wydarzeń. W przyszłym tygodniu przedstawimy Wam rozkład wydarzeń na cały sezon wakacyjny. Na razie możemy zdradzić, że będzie sporo odznak do zebrania! Mamy nadzieję, że znajdziecie tam coś dla siebie i wybierzecie się z nami w podróż po wakacyjnym Nowym Jorku!
Na zakończenie, chcemy Wam podziękować za Waszą aktywność, za wszystkie posty i wiadomości na sb. Niezwykle doceniamy Wasze zaangażowanie w tworzenie tego forum. Życzymy Wam spokojnych wakacji, sączenia drinków nad basenem (może być dmuchanym!) i wielu, wielu postów!
Przychodzimy do was w niedzielny wieczór z krótkim ogłoszeniem oraz przypominajką.
W minionym tygodniu skład administracyjny uległ zmianie, obecnie opiekę nad forum sprawują cztery osoby. Wierzymy, że damy radę sterować Nowym Jorkiem sprawnie i bez zakłóceń. Jeśli w poprzednich dniach natknęliście się na jakieś nieprawidłowości bądź niedociągnięcia, najmocniej za nie przepraszamy i przypominamy, że zawsze jesteśmy otwarte na konstruktywną krytykę. Jednocześnie dziękujemy użytkownikom, którzy wsparli nas w okresie zawirowań związanych ze zmianami w ekipie - chaos jest już za nami, a wszystkie odzyskałyśmy energię i dostałyśmy nowych sił do współtworzenia tego miejsca. Ciągle dbamy o to, by na forum panowała pozytywna atmosfera i by każdy mógł znaleźć tutaj swoje miejsce. Jesteśmy wdzięczne za wspieranie nas w utrzymaniu dobrej atmosfery na forum.
Przechodząc do spraw o wiele milszych, od kilku dni trwa lato w Nowym Jorku, a do waszej dyspozycji oddałyśmy kilka pomysłów na fabuły i możliwości zdobycia odznak, a także opcję urlopu, dla zapracowanych forumowiczów lub tych, którzy te wakacje zamierzają wykorzystać do maksimum. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tym dziale.
Pojawiła się także sonda, w której pytamy was o to, jaki rodzaj nagród jest waszym zdaniem najlepszy i najbardziej pożądany za wykonywanie wyzwań fabularnych oraz udział w zabawach i forumowych aktywnościach. W przyszłości chcemy zaoferować te, które będą was najbardziej cieszyć.
Niezmiennie dziękujemy za waszą aktywność, wszystkie posty i dobrą atmosferę, która panuje tutaj dzięki wam. Daje nam to kopa do pracy, do której zaraz wracamy, życząc wam przy okazji fantastycznych, letnich fabuł!
Zdajemy sobie sprawę, że niektóre - szczególnie te wakacyjne - poniedziałki mogą dać się we znaki, postanowiłyśmy więc osłodzić choć trochę ten smutek małą forumową niespodzianką. Może nie do końca jest to niespodzianka - niektórzy zapewne wyglądali takiego wydarzenia już od pewnego czasu, i nie jest zapewne mała - dosłownie jest jej ponad sto sztuk, mamy jednak nadzieję że każdy znajdzie tutaj coś dla siebie.
Przed Wami kolejna dostawa, gotowych do odbioru dla wszystkich postaci, odznak. Jeszcze gorące.
Aby odpowiednio zaznaczyć pojawienie się ich na forum, pojawi się również super okazja. Każde konto, które jest aktywne w momencie opublikowania tego ogłoszenia może odebrać dla siebie jedną odznakę ekstra (również ze starej puli, jeśli taka będzie Wasza wola!). W zamówieniu, jako uzasadnienie podlinkujcie to ogłoszenie! Dodatkową odznakę możecie odbierać do 23:59 w piątek (tj. 2 sierpnia).
Cały czas dziękujemy również za Waszą obecność, aktywność i to jak razem udaje się nam tworzyć - mamy nadzieję - naprawdę cudowne miejsce, w którym wszyscy czują się dobrze. Do usłyszenia wkrótce!
tekst wewnątrz może zawierać:
lista nowych odznak
Pochodzę z Azji!
Pochodzę z Ameryki!
Pochodzę z Australii!
Pochodzę z Antarktyki!
Pochodzę z Europy!
Pochodzę z Afryki!
Jestem osobą do towarzystwa.
Zatrudniam pomoc domową.
Jestem emerytem/emerytką
Noszę przy sobie wyłącznie gotówkę.
Idę z duchem czasu, płacę tylko kartą
Płacę za zakupy kuponami
Należę do nowojorskiej śmietanki towarzyskiej.
Jestem członkiem gangu/mafii.
Jestem w udawanym związku.
Jestem we friendzone.
Mój język miłości to dotyk.
Mój język miłości to słowa.
Mój język miłości to poświęcony czas.
Mój język miłości to przysługi.
Mój język miłości to podarunki.
Marzę o dziecku
Zdradzam swojego partnera/partnerkę
Wierzę w przeznaczenie.
Nie utrzymuję kontaktu z rodziną
Mam w sobie królewską krew
Mam przodkow pochodzenia hawajskiego i pacyficznego
Mam korzenie latynoamerykanskie
W drzewie genelaogicznym mam rdzennych amerykanow
Marzę o spektakularnym, wystawnym weselu na wiele osób.
Diet coke to moje uzależnienie.
Wypijam dwa litry wody dziennie.
Piekę swój własny chleb.
Nie jem glutenu.
Jestem na diecie keto.
Jestem na diecie paleo.
Jem według postu przerywanego.
Jestem peskatarianem/peskatarianką.
Piję tylko matchę
Uwielbiam bubble tea!
Kocham jesień!
Kocham zimę!
Kocham wiosnę!
Kocham lato!
Próbuję zrzucić kilka kilogramów
Chcę przybrać na wadze
Jestem optymistą/optymistką!
Jestem pesymistą/pesymistką
Jestem ryzykantem/ryzykantką
Wszytko czego chcę to sława i popularność.
Nigdy nie spotkasz mnie bez parasola.
Jestem niezdarny/niezdarna.
Jestem osobą dominującą
Jestem osobą uległą
Swatam swoich znajomych.
Jestem dumna/y z amerykańskiej armii
Zawsze mi gorąco
Zawsze mi zimno
Jestem typową Królową Pszczół
Samiec Alfa
Planuję każdy szczegół mojego życia
Stawiam na spontaniczność
Utożsamiam się z minimalnym stylem życia
Poruszam się o lasce.
Sprzątanie mnie relaksuje.
Nie skrywam tajemnic.
Jestem rannym ptaszkiem.
Jestem nocnym markiem.
Jestem pantoflarzem
Głosuję na demokratów.
Głosuję na republikanów.
Nigdy nie byłem/am za granicą.
Jestem osobą neuroatypową.
Tańczę na rurze.
Aktywnie udzielam się w internecie.
Uprawiam jogę.
Tworzę z gliny.
Hobbystycznie robię na drutach.
Chodzę na pilates.
Biorę udział w triathlonie.
Mam rozbudowane życie seksualne
Mam siłownię w domu.
Gram w amerykański football.
Obserwuję gwiazdy.
Uwielbiam buszować w lumpeksach.
Nałogowo oglądam programy informacyjne/wiadomości.
Zajmuję się rękodziełem.
Uwielbiam się opalać.
Jestem rybiarzem
Kocham morze/ocean
Kocham góry
Kocham jeziora
Gram w siatkówkę
Road trip to moje ulubione wakacje
Mam osobistego trenera.
Wierzę w teorie spiskowe.
Choruję na depresję.
Cierpię na zaburzenia odżywiania
Boję się śmierci
Boję się wojny.
Jestem za ograniczeniem dostępu do broni.
Wierzę w alternatywną medycynę
Diagnozuję się z pomocą wyszukiwarki internetowej
Jestem hipochondrykiem
Karmię ptaki w parku!
- W pierwszej kolejności - dla fanów sportu i forumowych wydarzeń, już niedługo zdradzimy szczegóły dotyczące The US Open - sławnego na cały świat, prestiżowego Turnieju Tenisowego, który zawita do Flushing Meadow - Corona Park w Queens.
- Szykujemy się również do powrotu do szkoły... Szykujcie piórniki, zeszyty i podręczniki bez względu na to czy jesteście w wieku szkolnym, czy nie!
- Natomiast pod koniec miesiąca, na forum pojawi się kalendarium, a w nim rozpiska nadchodzących wydarzeń, ważnych dla nowojorczyków okazji i małych eventów! Mamy nadzieję, że dzięki temu będzie wam łatwiej wejść w świat tętniącego życiem Nowego Jorku i planować fabuły!
Witamy Was w niedzielne, słoneczne popołudnie! Przychodzimy dzisiaj z garścią różnych informacji, aktualizacji, niespodzianek i zapowiedzi!
Na początku, chcemy przekazać, że z powodów osobistych administrację opuszcza Callum Byrne (sandman). Sandman, jedna z założycielek FB, włożyła w to forum ogrom pracy, wspierając nas swoimi talentami na wielu frontach. Dziękujemy jej za spędzony z nami czas, napisane wątki i mamy nadzieję, że w przyszłości jeszcze spotkamy się z nią gdzieś w naszym PBF-owym światku.
W związku z tym, oraz innymi drobnymi zmianami, które będą zachodzić na Five Boroughs w najbliższym czasie, przechodzimy do drugiego punktu agendy: poszukujemy jednej lub dwóch osób, które chciałyby nas wesprzeć w prowadzeniu forum! Nie wymagamy wcześniejszego doświadczenia. Najważniejsze są chęci, trochę wolnego czasu, oraz konto na discordzie. Jeśli masz ochotę na to, żeby razem z nami opiekować się Nowym Jorkiem - zapraszamy na pw! (Zgłoszenia prosimy przesyłać na konto Five boroughs)
Jeśli już mowa o zmianach, mamy w zanadrzu kilka rzeczy, które będą systematycznie wprowadzane na forum żeby urozmaicić Wam grę i umilić spędzony tu czas!
Przy okazji ogłoszenia mamy również w rękawie dwie niespodzianki. Pierwszą jest nagrodzenie dwójki użytkowników, o których mówicie Wy i my! Doszły nas słuchy, że Tamerlane Darnell, jako jedyna wykonała wszystkie wyzwania fabularne, w związku z czym przyznajemy jej odznakę Challange Accepted! Chodzą również pogłoski, że Victoria Brooks już lada chwila nabije 200 postów fabularnych, więc jest naszą forumową, Writer Extraordinaire! Mamy nadzieję, że te wyróżnienia wywołają uśmiech na ich i waszych twarzach!
Na sam koniec, chcemy jeszcze raz podziękować Wam wszystkim za aktywność, za posty, za dobre słowa, i wspieranie nas prowadzeniu forum! Jesteśmy ogromnie wdzięczne za waszą obecność i życzymy i Wam i nam pokładów weny, wspaniałej resztki lata i dużo pomysłów na wątki na nadchodzące miesiące
Z radością witamy Was w ostatni tydzień sierpnia w sercu Nowego Jorku!
Po okresie intensywnych opadów, nadszedł czas ulgi. Ulewy ustąpiły, a mieszkańcy mogą znów cieszyć się piękną pogodą bez obaw o powodzie. To idealny moment, aby wyjść z domu i skorzystać z ostatnich letnich uroków miasta. Słońce świeci, a parki, ulice i place tętnią życiem!
Z tej okazji przygotowaliśmy dla Was ogłoszenie, w którym wspomnimy o kilku rzeczach!
Na wstępie! Na forum pojawiło się nowo konto techniczne - Big Apple. Jest ono kontem moderatorskim, z którego będą wkrótce, na czas okresu próbnego, będą korzystali nasi nowi członkowie ekipy. Bardzo dziękujemy za zainteresowanie i dotychczasowe wiadomości, i przypominamy, że wciąż możecie zgłosić się na PW do James'a, Theo albo Five boroughs, jeśli masz ochotę do nas dołączyć
Jeśli z kolei nie masz czasu na bycie pełnym członkiem FB, ale masz ochotę nas wesprzeć: po przeanalizowaniu dotychczasowego systemu pracowego i wyzwań, zdecydowałyśmy, że chcemy popchnąć go w innym kierunku. Chcemy jednak też, żeby działał on dla was i zachęcał was do gry! Poszukujemy więc 2-3 osób, które w kolejnym tygodniu porozmawiają z nami o przepracowanym przez nas systemie i wytkną nam wszystkie błędy!
Tak jak wyżej, prosimy o zgłoszenia na pw Five boroughs (lub bezpośrednio do James'a/Theo).
Chcemy też przypomnieć wam o naszym Szczurku, jego koncie i tym co wiąże się z pamiętaniem o nim w waszych grach!
Każdy użytkownik, który ukończy wątek, w którym wspomni o poście z konta @the_rat, może odebrać dodatkową odznakę z kategorii dla postaci. Dodatkowo, jeśli wasza postać byłaby zainteresowana pojawieniem się na instagramowym koncie gryzonia... podrzućcie nam PW na konto Liberty!
Na przełomie sierpnia i września będą czekały na was nowe uaktualnienia na forum! Między innymi: kalendarium wydarzeń, tło fabularne, nowa porcja odznak (jesiennych i tych proponowanych przez was - użytkowników) a także powrót do szkoły...
A skoro o wydarzeniach mowa - na końcu z fanfarami wspomnimy, że rozpoczęły się przygotowania do 2024 Five Boroughs US Open! Wszystkie szczegóły dotyczące wydarzenia znajdziecie w dedykowanym temacie, który pojawił się na forum dzisiaj.
Zachęcamy do zapoznania się z zasadami zabawy, bo już dzisiaj ruszamy z rozgrywkami! Bądźcie gotowi na niezapomniane chwile podczas naszego turnieju! Czekają na was specjalne odznaki i nagroda dla zwycięzcy, jeśli jednak nie chcecie brać udziału w turnieju - zaprosimy was na kort tenisowy we Flushing, Queens na rozegranie około-tenisowych fabuł!
Jak zawsze, dziękujemy za wasze niezmienne wsparcie i za serce z jakim podchodzicie do Five Boroughs! Do zobaczenia na US Open!
- zmiany w rezerwacjach
Do podstawowego wzoru rezerwacji dodana została opcja "rezerwacja podstawowa z przedłużeniem". Nie jest to wielka zmiana, ale wierzymy, że ułatwi ona działanie. Wciąż oczywiście można cytować post z podstawową rezerwacją i wnosić o jej przedłużenie. W związku z tym zmianie uległ także punkt 3.5. regulaminu głównego oraz punkt 5 regulaminu rezerwacji.
Punkt obowiązujący dotychczas:
3.5. Przedłużenie rezerwacji podstawowej o 4 dni jest możliwe jedynie poprzez zacytowanie posta z rezerwacją, której dotyczy przedłużenie wraz z odpowiednim dopiskiem. Rezerwacja zostaje przedłużona do godziny 23:59 ostatniego dnia.
Nowe brzmienie punktu:
3.5. Przedłużenie rezerwacji podstawowej o 4 dni jest możliwe poprzez użycie wzoru na rezerwację podstawową z przedłużeniem lub zacytowanie posta z rezerwacją, której dotyczy przedłużenie wraz z odpowiednim dopiskiem. Rezerwacja zostaje przedłużona do godziny 23:59 ostatniego dnia. - żegnamy wyzwania fabularne i fabularne miejsca pracy
Po analizie wyzwania fabularnych doszłyśmy do wniosku, że czas na nowe urozmaicenia, które trafią do większej ilości odbiorców. W naszej ocenie, wyzwania fabularne oraz powiązanie z nimi fabularne miejsca pracy, oferowały dodatkową rozrywkę tylko niewielkiej części użytkowników. Wychodząc naprzeciw waszym oczekiwaniom, postanowiliśmy wprowadzić coś, co zaangażuje wszystkich użytkowników i wciąż będzie dawało możliwość rozgrywek związanych z pracą. Wyzwania fabularne odchodzą w zapomnienie, a ich miejsce zajmuje tło fabularne.
- nowość - tło fabularne
Tło fabularne ma za zadanie urozmaicić grę na forum i jest elementem nieobowiązkowym. Tła fabularne pojawiać się będą co miesiąc jako oddzielny temat i zawierać będą: opis wydarzenia, zasady i nagrody oraz scenariusze dla kilku wybranych grup odbiorców. Dane tło może być aktualizowane lub kontynuowane w zależności od miesiąca i samego wydarzenia przewidzianego w danej edycji. Udział w wydarzeniu może wziąć każdy użytkownik - korzystając z przygotowanego scenariusza czy też odnosząc się do wydarzeń w swoich rozgrywkach. Mamy nadzieję, że tła fabularne pozwolą nam zapewnić urozmaicenia jak największej liczbie osób.
- nowość - kalendarium
Kalendarium to spis wydarzeń, które mają za zadanie urozmaicić grę na forum i jest elementem nieobowiązkowym. Kalendarium oferuje atrakcje i wydarzenia, które odbywają się w mieście w danym okresie. Z góry publikowane zostaną wydarzenia na okres miesiąca, maksymalnie półtora miesiąca. Użytkownicy mogą rozegrać fabuły związane z danym wydarzeniem i odebrać odznaki specjalne.
- zmiany w ekipie i porządki na forum
Po pierwsze, informujemy, że na forum przeprowadzone zostały gruntowne porządki - postrzątane zostały działy organizacyjne, wszystkie spisy, dzielnice mieszkalne, a samo archiwum zostało przeorganizowane w taki sposób, by prościej było odnaleźć odpowiednie tematy. Jednocześnie przypominamy, że dodatki postaci (relacje, trackery, instagram, miejsca zamieszkania), które nie mają żadnych postów lub nie są uzupełnione, mogą zostać usunięte w trakcie czystek.
Po drugie, w naszym gronie witamy dwie nowe osoby, które na razie rozpoczynają swój okres próbny jako moderatorzy. Pomoc oferować będą z konta Big Apple i wspomogą nas w realizacji zamówień, przydzielaniu odznak, akceptach i porządkach. Jeśli na sali wciąż jest ktoś, kto chciałby pomóc przy prowadzeniu forum - zapraszamy na pw Five boroughs.
- aktualizacja odznak i nowa kategoria
Wiemy, jak bardzo lubicie zbierać odznaki, więc poniżej znajdziecie aktualizację odznak z różnych kategorii dla postaci. W tym te zaproponowane przez was, czy zainspirowane jesienią! Natomiast na powrót do szkoły wrzucamy kilka odznak fabularnych w tym właśnie klimacie.
W odznakach pojawiła się również nowa kategoria - medyczne i zdrowie. Znajdziecie tutaj parę nowych odznak, ale także te, które już wcześniej znaliście.
Jeśli macie pomysły na odznaki, które chcielibyście odebrać, nieustannie zapraszamy Was do tematu z propozycjami!
tekst wewnątrz może zawierać: Aktualizacja odznak Nowe odznaki dla postacidla postaciMiejsca zamieszkaniaHarnessing the power of the sun!
Mój dom ma ekologiczne rozwiązaniakariera i pieniądzeHybrid work enviroment.
Pracuję w trybie hybrydowym.rodzina i związkiHi Baby!
Jestem w ciąży/spodziewam się dzieckaI have middle eastern roots
Mam korzenie bliskowschodnie.Aparycja i osobowośćAdvanced note taking
W codziennym życiu używam technologii.Paper trail.
W codziennym życiu używam tradycjnych mediów.Applehead till I die!
Jestem wierny/na produktom Apple.Android had it for years...
Preferuję produkty z Androidem.Class Clown!
Jestem lub byłem/am klasowym clownemTeachers pet
Jestem lub byłem/am ulubieńcem nauczycieliOne day I'll lose my own head
Wszystko gubię!Hobby i aktywnościA day in a life...
Jestem vloggerem.Let the podcast begin
Jestem podcasterem.Adrenaline Rush!
Kocham adrenalinę!Call me Al Bundy
Gram w kręgle.Call me Rocky Balboa
Uprawiam boks.Call me Tiger Woods
Gram w golfa.Rollin' out of here.
Jeżdżę na rolkach.Charecter: unlocked!
Jestem cosplayerem.Every day is sort of a jigsaw puzzle
Uwielbiam układać puzzle.Unleashing my strategic genius
Gram w planszówkiKilling every plant
Ususzę nawet kaktusa.I like folk music
Słucham folku.I like hip-hop music
Słucham Hip-HopuI like indie music
Słucham muzyki indie.I Like K-Pop music
Słucham k-popuI like latino music
Słucham muzyki latynoskiejI like metal music
Słucham muzyki metalowejI like pop music
Słucham popuI like punk music
Słucham punkuI like reggae music
Słucham muzyki reggaeI like rock music
Słucham muzyki rockowejWierzenia, fobie i uzależnieniaI'm a feminist
Wierzę w prawa kobiet, jestem feministą/ką.IT
Boję się clownów.Środki transportuScoot out of my way!
Po mieście jeżdżę hulajnogąI drive automatic
Jeśli samochód to tylko z automatyczną skrzynią biegówI drive manual
Jeżdżę samochodami z manualną skrzynią biegówMedyczne i zdrowieEpipen in my pocket
Mam uczulenie/nia zagrażające życiuI've got sniffles
Mam katar siennyGot me so down, I got me a headache
Cierpię na migrenyI've got a disability
Jestem osobą niepełnosprawnąI'm a survivor, I'm gonna make it
Przechodzę lub przeszedłem/am przez chorobę nowotworowąI'm a blood donor
Regularnie oddaję krewI'm an organ donor
Jestem zarejestrowanym dawcą narządówI'm an amputee
Przeszedłem/am przez amputacjęDon't panic, I know what I'm doing
Mam kurs pierwszej pomocyZwierzętaBirds of a feather flock together
Mam ptaki/ptaka
Nowe jesienne odznaki dla postaci
dla postaciMiejsca zamieszkaniaRelax, you're at the cabin
Mam chatkę w lesie.Chop your firewood
Palę w kominku, kiedy spadają temperatury.Aparycja i osobowośćWarm and cozy
Lubię otulać się szalikiem.Life is better in a sweater
Gdy spadają temperatury wyciągam swetry ze schowka.Got a call from fall
Jesienią nie spotkasz mnie bez czapki.Fall and flannels
Noszę koszule w kratę.You can stand under my umbrella
Nie ruszam się z domu bez parasola!Hobby i aktywnościOh, Autumn, it's nice to see you again
Skaczę w jesienne liście.I'd like to forage mushrooms
Chodzę na grzyby.Most of all, we love fall
Z niecierpliwością wyczekuję jesieni!The creation of a thousand forests is in one acorn
Zbieram żołędzie w parku.Under the spreading chestnut tree
Zbieram kasztany w parku.Home is where the candle is
Palę świeczki w kazdym pokoju.Little dirt on my boots
W sezonie znajdziesz mnie na pieszych wycieczkach.Books may well be the only true magic
Jesienią zawiń mnie w koc i daj mi książkę.Happiness is just a train ride away
Lubię jeździć na wycieczki pociągiem.Hall of flames
Jesienią chodzę na ognisko.KulinariaPumpkin spice, and everything nice
Jeśli kawa to tylko z pumpkin spice!Every year I fall for hot apple cider
Uwielbiam grzany cydr!Sweet like pumpkin pie
Kocham ciasto dyniowe.Nowy JorkFall breeze, autumn leaves
Jeśli jesień to tylko w Central Parku.
Nowe odznaki fabularne - BACK TO SCHOOLfabularne
Saved by the bell
Poranny dzwonek w szkole za rogiem ogłusza cię za każdym razem, kiedy idziesz do pracy/chodzisz na swój codzienny spacer albo biegniesz po swoją kawę. Co teraz? Czas na zmienienie trasy! Pójdź w nowe miejsce, albo przejdź innymi ulicami.Cheers to a new school year
Ktoś kogo znasz jest nauczycielem lub profesorem? A może uczniem, czy studentem! Umil mu życie na początek tego nowego roku szkolnego/akademickiego i odbierz odznakę.In loving memory of my summer vacation
Grupa dzieci czekająca na szkolny autobus zajęła CAŁY chodnik kiedy spieszysz się do pracy. Rozegraj lub wspomnij o tym w rozgrywce i odbierz odznakę.On wednesdays, we wear backpacks
Twój ulubiony plecak, albo torba zniknęła ze swojego regularnego miejsca w domu. Co robisz? Wywracasz dom do góry nogami, czy idziesz na zakupy? Rozegraj i odznaka jest twoja.Life is too short, buy the cute school supplies
Kupujesz nowe zeszyty i ołówki dla siebie, czy dla swojego dziecka? Nowe przybory stacjonarne i idealne długopisy są nie tylko dla uczniów! Rozegraj zakupy w mieście lub online, lub wspomnij o zakupach w mieście.My heart is ready to learn and grow
Wyślij swoje dzieci do szkoły na fabule i odbierz odznakę po poranku pełnym krzyków, pakowania plecaka i zgubionych butów.Quizzes, homework, exams
Lokalną kawiarnię zalała fala pilnych studentów z zeszytami i laptopami, i nie masz gdzie usiąść ze swoim kubkiem z pumpkin spice latte! Rozegraj, lub wspomnij w wątku. - spis lokacji i inne mniejsze zmiany
Na forum pojawił się także spis lokacji, który mamy nadzieję, ułatwi poruszanie się po forum. Wszystkie powyższe zmiany, choć wydają się kosmetyczne, wiązały się także z niewielkimi zmianami w przewodniku po forum, a także w organizacji układu samego forum. Wszystko to zostało wprowadzone.
Dzisiaj przychodzimy do Was z bardzo istotnym ogłoszeniem.
Zapewne każdy z Was zauważył, że na forum sporo się ostatnio działo. Nigdy nie ukrywałyśmy, że Five Boroughs ma swoje wzloty i upadki, ale z każdego upadku staramy się wyciągać jakąś lekcję. Ostatnie tygodnie poświęciłyśmy na rozmyślania o dalszym kierunku forum. Przeanalizowałyśmy, co do tej pory sprawdzało się na forum, a co powinno zostać wycofane, zmienione lub ulepszone. Kilka kwestii udało nam się także skonsultować z Wami - w końcu nie bez powodu powtarzamy, że jest to miejsce dla Was i chcemy, aby spełniało Wasze wymagania.
W dzisiejszym ogłoszeniu przedstawimy zmiany, które pojawiły się na forum. Traktujemy dzisiejszy dzień jako nowy (mamy nadzieję, że lepszy) etap. Cieszymy się, że z nami jesteście i mamy nadzieję, że będziecie dalej dotrzymywać nam towarzystwa.
Na sam koniec to co najważniejsze - chcemy podziękować każdemu za aktywność, zaangażowanie, za posty, a przede wszystkim za wsparcie, słowa otuchy i pomoc oferowaną na każdym kroku. Nie mamy wątpliwości, że mamy tutaj najlepszych użytkowników w całej galaktyce! Jesteście niesamowici! Życzymy i Wam i nam nieskończonych pokładów weny, masy pomysłów na nowe wątki i multikonta. Oczywiście utrzymujemy naszą odznakową tradycję! W ramach podziękowania za Wasze wsparcie oraz na dobry początek wszystkich nowości wprowadzonych na forum - oferujemy Wam dwie odznaki do odbioru do końca tygodnia (piątek 6/09 do 23:59).
Z wielkim smutkiem obserwujemy relacje z terenów dotkniętych powodzią. Zdajemy sobie sprawę, iż niektórzy z naszych graczy być może osobiście zostali dotknięci tą tragedią. Część z nas może ma tam rodzinę, a inni angażują się jako wolontariusze w niesienie pomocy. Powody nieobecności mogą być różne, ale wiemy, że forum i posty to ostatnie czym możecie zaprzątać sobie teraz głowę.
W związku z obecną sytuacją postanowiłyśmy wprowadzić okres ochronny. Do dnia 6.10 do godziny 23:59 obowiązywał będzie okres ochronny. Przez cały ten czas nie będziemy prowadzić żadnych czystek, a tym samym jednorazowo wydłużamy czas na napisanie kolejnego posta fabularnego z 14 dni na 21 dni (licząc od ostatnich czystek tj. od 16.09). Jeśli zgłosiliście nieobecność, która obowiązuje w tym terminie - zostanie ona automatycznie anulowana.
Kochani gracze - mamy nadzieję, że jesteście bezpieczni, że uda Wam się przetrwać te trudne chwile. Wszystkich, którym fala powodziowa nie zagraża, zachęcamy do wspierania zrzutek symboliczną złotówką czy zbiórek żywności. My także angażujemy się w pomoc tak, jak możemy.
Życzymy Wam dużo siły, spokoju i staramy się pomagać na tyle, na ile możemy.
- tło fabularne i nadchodzące wydarzenia
W dniu dzisiejszym pojawiło się kalendarium na najbliższy miesiąc oraz nowe tło fabularne. Już teraz chcemy zdradzić, że w tle fabularnym przemyciliśmy dla Was informację o nadchodzącym evencie. Liczymy na Waszą aktywność i mamy nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie.
- event i jesienne aktywności
Event wspomniany powyżej zostanie oficjalnie ogłoszony na początku przyszłego tygodnia. Szykujemy dla Was także różnego rodzaju mniejsze aktywności, które będziemy stopniowo wrzucać na forum. O wszystkich wydarzeniach z jesiennej puli będziecie informowani poprzez powiadomienia. Mamy nadzieję, że znajdziecie coś dla siebie i będziecie nam towarzyszyć w tych wydarzeniach.
- okres ochronny i odbiór odznak za event
Przypominamy, że nadal trwa okres ochronny, a najbliższe czystki odbędą się dopiero 7.10. Mamy nadzieję, że nowe tło fabularne i kalendarium pomogą Wam ponownie wejść w rozgrywki. Mamy także informacje dla wszystkich, którzy zgłosili się do ostatniego eventu. Każdy, komu udało się zacząć wybraną rozgrywkę, może zgłosić się po odznakę. Wymaganie dotyczące 4 postów na użytkownika, zostało wyjątkowo zniesione. Zdecydowałyśmy się na takie rozwiązanie ze względu na okres ochronny i okoliczności, które nie do końca skłaniały do prowadzenia "pechowych" rozgrywek.
- zmiany w ekipie
Nasi pomocnicy ukończyli już okres próbny, a więc możemy oficjalnie ogłosić zmiany w ekipie. Jako junior administrator dołącza do nas Nicholas Swallow, a doraźną pomoc z konta Big Apple nadal będzie oferować nasza kochana Josephine Mansfield. Do naszej ekipy, a konkretnie do ekipy zajmującej się kontem Liberty dołączyła także Cecilie Sherman, która wspomoże nas w przygotowaniu kolejnych eventów i urozmaiceń. Aby uniknąć nieporozumień, od razu informujemy, że wszystkie dostępy zostaną uporządkowane dzisiaj do końca dnia. Dziewczynom życzymy powodzenia i bardzo dziękujemy za ich wkład w tworzenie forum
Witamy w pierwszych dzniach października! Z nami pierwsze chłodne wieczory więc zachęcamy Was serdecznie do spędzania ich pod kocem, z kubkiem ciepłej herbaty i przy pisaniu postów na Nowym Jorku. Okres jesienny to kilka mniejszych i większych ogłoszeń, które przeczytacie poniżej.
Dziękujemy Wam za kolejne multikonta, posty i budowanie tak świetnej społeczności. Na jesienne wieczory życzymy Wam nieskończonych pokładów weny. Nie dajcie się jesiennej chandrze!