x przeprowadzamy gruntowe porządki. Więcej informacji wkrótce. x Twardy reset: Cmmd + Shift + R lub Ctrl + F5
Trwająca od grudnia do lutego, zima, charakteryzuje się niskimi temperaturami, które zazwyczaj wahają się od -3°C do 4°C. W tym okresie to piękne miasto często doświadcza opadów śniegu, co sprawia, że krajobraz staje się malowniczy. Uważajcie na wiatry, które mogą być dość silne, co tylko potęguje odczucie zimna. Watro więc sięgnąć po swoją ulubioną parę rękawiczek, czapkę i szalik. Mimo chłodnej pogody, Nowy Jork w zimie nie zwalnie tepa, zwłaszcza w okresie świątecznym, gdy miasto jest pięknie oświetlone, ozdobione dekoracjami i pełne atrakcji.
Wielokrotnie nagradzany dziennikarz, zdobywca nagrody pulitzera, który całe życie poświęcił byciu głosem dla tych, których świat nie chciał nigdy usłyszeć. Przeprowadzał wywiady z najniebezpieczniejszymi głowami ugrupowań terrorystycznych, zakłamanymi politykami, przywódcami sekt oraz wszelkich kultów. Jego pióro cechuje się brutalnością, a zarazem kwiecistością języka nawiązującą często do fauny, flory oraz samego procesu reinkarnacji. Niejednokrotnie zamykany w celach za udział w protestach, przynajmniej trzy razy został porwany (w rzeczywistości dwa i pół raza, bo podczas jednego porwania głównie grał w karty, palił papierosy oraz rozmawiał z porywaczami, którzy sami go wypuścili na wolność). Urodzony w Indiach, został sprzedany adoptowany przez bogatą Angielską rodzinę. W Ameryce mieszka od 13 lat na życzenie swojej zmarłej małżonki. Wdowiec. Ojciec dwóch pięknych córek.
pozytywne
priya sharifi al-nayyar
nie istnieje wystarczająca ilość słów, choćbym zebrał ze sobą wszystkie języki świata razem, bym mógł wyrazić ból związany z twoją śmiercią, moja miłości, moja jedyna.
neutralne
inaam nayyar
może kiedyś nadejdzie czas, gdy pokażę ci prawdziwe oblicze. wtedy ty zrozumiesz mnie, a ja zrozumiem ciebie. i na nowo będziemy rodziną.
kamal bhavani
widzisz światło tam, gdzie dawno zapadł mrok. nazwałbym cię głupcem, gdybyś nie był związany krwią z moją żoną, a tak, nazwę cię przyjacielem.
negatywne
volker ackermann
zabrałeś coś, co nigdy nie powinno należeć do ciebie. masz je, skradzione, wyrwane gwałtem, masz jej serce. będziesz żałował, że wciąż czujesz jego bicie w swojej piersi.
Zahir Nayyar ja jestem detektywem, ty dziennikarzem śledczym, na pewno nasze ścieżki się ze sobą jakiś czas temu (może nawet niedawno?) przecięły! Obstawiam też, że nasze relacje nie są najlepsze, bo przecież dziennikarze tylko wszystko utrudniają i pewnie musiałam cię kilka razy zabierać z miejsca zbrodni, a jak siedziałeś w celi, to może raz czy dwa cię odwiedziłam, żeby tylko pokręcić z politowaniem głową :eyeroll:
ilianna calaghan: ↑12 maja 2024, 00:53
@Zahir Nayyar ja jestem detektywem, ty dziennikarzem śledczym, na pewno nasze ścieżki się ze sobą jakiś czas temu (może nawet niedawno?) przecięły! Obstawiam też, że nasze relacje nie są najlepsze, bo przecież dziennikarze tylko wszystko utrudniają i pewnie musiałam cię kilka razy zabierać z miejsca zbrodni, a jak siedziałeś w celi, to może raz czy dwa cię odwiedziłam, żeby tylko pokręcić z politowaniem głową :eyeroll:
Panno Calaghan, być może mieliśmy tę wątpliwą przyjemność spotkać się, szczególnie że pewne konkretne morderstwo wzbudziło moje zaintrygowanie, pragnę jednak zauważyć, że dziennikarstwo śledcze nie ogranicza się jedynie do morderstw. Będę wdzięczny za nie wrzucanie mnie do jednego worka z krzykaczami, których celem jest wybicie się na czyjejś tragedii zamiast dążenie do odkrycia prawdy z nią związanej. I owszem, raz jeszcze ma panna rację, nasze relacje nie mogą być pozytywne. Nie, kiedy kręcisz z politowaniem głową za zamknięcie osoby, która walczy o równość; o to, abyście zainteresowali się morderstwami natywnych Amerykanów, zwrócili uwagę na coraz częstsze porwania czarnoskórych kobiet, o to, żeby rząd przestał odbierać podstawowe prawa kobietom. Jeśli to wzbudza w tobie politowanie, jeśli czujesz kpinę, złośliwą satysfakcję widząc mnie ten jeden dzień za kratkami, tak owszem, nie mamy sobie nic do powiedzenia. Mogę mieć tylko nadzieję, że patrząc w moje oczy odczuwasz wstyd. Twoja siostra byłaby tobą bardzo zawiedziona. ilianna calaghan
ilianna calaghan: ↑12 maja 2024, 15:09
@Zahir Nayyar ale mojej siostry w to nie mieszaj, bo jeszcze któregoś dnia posiedzisz trochę dłużej za tymi kratkami
Mam nadzieję, że tak zrobisz. Mam nadzieję, że nadużyjesz swojej rzekomej władzy a wtedy pociągnę cię na samo dno panno Calaghan. Posiadasz pozorny autorytet, chętnie przekonam się co jest silniejsze. To, czy wpływowe znajomości kultywowane przez lata; to, czy słowo pisane czytane przez miliony. Zapewniam, że nie wstydzę się używać brudnych sztuczek, aby móc osiągnąć oczekiwany wynik. Proszę o tym pamiętać. ilianna calaghan
Zahir Nayyar uciekanie się do brudnych sztuczek nie świadczy o tobie zbyt dobrze, panie Nayyar. Czasem dzieli nas jeden krok od stania się tymi, którymi gardzimy najbardziej. Proszę o tym pamiętać.
(Jeśli masz ochotę kłócić się dalej na fabule, to powiedz tylko słowo )
ilianna calaghan: ↑12 maja 2024, 15:47
@Zahir Nayyar uciekanie się do brudnych sztuczek nie świadczy o tobie zbyt dobrze, panie Nayyar. Czasem dzieli nas jeden krok od stania się tymi, którymi gardzimy najbardziej. Proszę o tym pamiętać.
(Jeśli masz ochotę kłócić się dalej na fabule, to powiedz tylko słowo )
Exitus acta probat: the outcome justifies the deed, panno Calaghan.
(Jak uda mi się zakończyć kilka wątków, albo chociaż zmniejszyć minus to się odezwę ) ilianna calaghan